Overige Diensten

DSC_2985.JPG'Overtijd lopen' 

Bij jullie thuis maken we gebruik van Spinning Babies® (is de baby ingedaald?) rebozo massage, voet en lage rug massage, buikmassage, polariteit, acupressuur, cupping en homeopathie. Alles om je te ontspannen en rustig in contact te brengen met je lichaam. We nemen de tijd om eventuele vragen of zorgen te bespreken soms in de vorm van schrijfoefeningen, het tekenen van beelden of visualisaties om zo dit moment op de drempel, deze transitie tijd, te doorvoelen en te verkennen.

Ik leer je partner de acupressuur punten en deelmassages aan zodat jullie hier samen mee verder kunnen gaan. Deze afspraak kan plaatsvinden als je ruim 41 weken zwanger bent.


Stuitligging consult

Als je 34 weken zwanger bent en je baby ligt in een stuit kan je verschillende dingen doen om de baby te helpen draaien en de juiste positie te vinden. In een afspraak bij jullie thuis geef ik informatie en tips waarmee je zelf verder werkt en die je ook zelf later kunt inzetten.

Deze afspraak is een combinatie van lichaamswerk en ontspanning. Daarbij maak ik gebruik van ligamenten release, moxa, Spinning Babies® technieken, massage, acupressuur, homeopathie, houdingsadviezen en eventueel cupping.

Als de baby niet gedraaid is en er is een afspraak gemaakt voor een uitwendige versie door de gynaecoloog, geven de Spinning Babies® oefeningen en de moxa behandeling voorafgaand aan de versie een grotere kans van slagen.


Traumaverwerking en EFT

Soms kijkt een vrouw niet positief terug op een eerdere bevalling of spelen er andere onrustige gedachten of angsten. In de veilige omgeving van je eigen huis kijken we naar wat er gebeurd is. We kijken terug naar je vorige beval ervaring, waarom dingen gebeurden, wat het je gebracht heeft, wat je nu vooral anders zou willen en hoe je dat kunt bereiken. We volgen daarbij verschillende paden van coaching, tot storytelling tot bodywork. Daarnaast maak ik gebruik van Emotional Freedom Technique. Dit is een eenvoudige  maar effectieve methode om ongewenste of negatieve emoties permanent los te laten. EFT koppelt op een prettige manier de emotie los van de situatie. 


Gebroken vliezen zonder weeën

Als je vliezen zijn gebroken en je wacht tot de weeën vanzelf beginnen, krijg je daarvoor 24 uur de tijd. Daarna wordt je overgedragen aan het ziekenhuis waar extra controles plaatsvinden en vaak na nog eens 24 uur wordt begonnen met het inleiden van de bevalling.

Om je lichaam (en de baby) uit te nodigen de geboorte te laten beginnen, maak ik gebruik van Spinning Babies®, acupressuur, moxa, polarity, visualisatie, buikmassage, rebozo massage, voetmassage, openende bekken en rug massage en homeopathie. Er is ook tijd om eventuele vragen of dingen die je bezig houden te bespreken. Deze afspraak kan bij jullie thuis of in het ziekenhuis plaatsvinden. 


Privé Zwangerschapscursus

Drie avonden of middagen van twee uur bij jullie thuis voor jou alleen of samen met je partner. Het gehele geboorteproces wordt uitgebreid besproken en wat je zelf kunt doen om positief bij te dragen aan een goede geboorte. Massage, houdingen en ademhalingstechnieken komen o.a. aan de orde. 

Er is veel tijd en aandacht voor alles wat je wilt bespreken. Je ideeën, vragen, verwachtingen en wensen komen uitgebreid aan de orde en we stellen een wensenplan op met betrekking tot de geboorte van jullie kindje.

Om je voor te bereiden op de bevalling krijg je van mij veel informatie. In de vertrouwde omgeving van je eigen huis is er ook ruimte om je zorgen en onzekerheden bespreekbaar te maken zodat je met meer vertrouwen de bevalling tegemoet gaat. Deze cursus kan worden aangepast naar jouw/jullie behoeften.

Het is een groot voordeel een cursus te volgen bij iemand die gewend is om bij een geboorte aanwezig te zijn.

Om ook je lichaam goed voor te breiden op de bevalling is het fijn ook wat lichaamswerk te doen. Ik kan, na overleg, als aanvulling gebruik maken van voet- en rugmassage, voetreflexologie, acupressuur, cupping massage, moxa, homeopathie gericht op zwangerschap en bevalling, EFT, polariteitsmassgae en rebozo- massage. Een rebozo is een lange doek waarmee je buik en bekkengebied ontlast kunnen worden. Dit wordt vaak als erg prettig en ontspannend ervaren. Je kunt hierbij je kleding gewoon aanhouden. Ook bij vermoeidheid, slapeloosheid of een gespannen buik is dit een heerlijk middel voor de moeder en de baby om te ontspannen. 

Je mag me ook altijd bellen als je vragen hebt of ergens over wilt praten.

Kosten: € 180 excl reiskosten vanaf 20 km.


Geboorte- wensenplan consult

Het is mogelijk om één afspraak te maken waarbij we samen kijken naar jullie wensen ten aanzien van de bevalling en hoe die het beste te verwoorden in een wensenplan.

Een bevalling laat zich niet gemakkelijk plannen. Je weet niet wanneer en hoe het zal beginnen en het kan ook heel anders verlopen dan je had gedacht. Toch is het goed van tevoren na te denken over wat je graag wel zou willen en wat liever niet. Wat er allemaal mogelijk is en welke keuzes je kunt maken. Ik kan je daarbij helpen en veel tips en informatie over geven. Daarna bespreek je je wensenplan met de zorgverlener die bij je bevalling aanwezig zal zijn. Het is mijn ervaring dat als je wensenplan goed is verwoord en opgesteld, iedereen zijn best doet om zo dicht mogelijk bij je wensen te blijven. 


Workshop Baringspijn, en nu? 

Leuke, interactieve workshop over….ja…, pijn! voor zwangeren en eventueel partner

Alles over pijn tijdens de bevalling.  De ene vrouw denkt er heel veel over na, de andere vrouw liever helemaal niet. Inzicht en kennis over de verschillende kanten van baringspijn kunnen juist heel helpend zijn. Met humor, informatie en oefeningen duiken we in dit onderwerp.

In deze workshop praten we over de bevalling en de fysiek en emotioneel intense gevoelens die daarbij komen kijken. Doet een wee altijd pijn? Waarom ervaren we wat we voelen tijdens een wee en kan je dat beïnvloeden? Wat als het tegenvalt en de heftigheid je overvalt? Hoe kan je je er op voorbereiden? Is baringspijn anders dan andere pijn? Wat is de functie van pijn en heeft iedereen evenveel pijn?

Deze eenmalige workshop sluit goed aan op andere zwangerschapscursussen of voorlichtingsavonden over bevallen.

De inzichten die ik heb opgedaan in de bijscholing “Baringspijn vanuit neurowetenschappelijk perspectief” van Ben van Cranenburgh en Irena Veringa zijn in deze workshop verwerkt.

Duur: anderhalf uur
Kosten: € 35 per zwangere € 40 met partner (dit kan ook je moeder, zus of vriendin zijn)


Babymassage

Een baby vindt het vaak heerlijk om aangeraakt te worden. Het geven van een massage aan je baby is een heel fijn moment van exclusieve mama- baby tijd. Tijd waarin je samen tot rust komt en je op een positieve manier contact maakt met je kindje. Daarnaast heeft babymassage vele andere voordelen zoals het verhogen van de weerstand, het stimuleren van de doorbloeding, het tot rust brengen van de darmen, tot een geheel gevoel van ontspanning en geborgenheid. 
Vanaf 6 weken na de geboorte kunnen we 4 bijeenkomsten plannen. In privé sessies bij je thuis of een groepje van 2 tot 5 babies. De massage wordt stap voor stap aangeleerd waarbij het tempo wordt aangepast aan de baby.
Cursus van 4 bijeenkomsten van 1,5 uur: 110 euro. (Doula cliënten: 95 euro)