Spinning Babies® Parent Class

Spinning Babies® Parent Class 

Meer comfort tijdens de zwangerschap en vergroot de kans op een soepele geboorte.

Een praktische en uitgebreide workshop voor zwangeren en hun partner! Een unieke, logische, down to earth benadering van zwangerschap en bevalling. 

***Online Guided Spinning Babies Parent Class  is ook mogelijk. Uitgebreid, heel fijn en het maakt niet uit waar je woont! ***

Spinning-Babies-logo-red-transparent.png      Certified-Parent-Educator-2.png

Samen met je partner leer je oefeningen die tijdens de zwangerschap evenwicht, flexibiliteit en stabiliteit geven aan je veranderende en groeiende lichaam. De technieken en oefeningen brengen evenwicht, balans en ruimte in je buik- bekkengebied. Dit maakt dat je je comfortabeler voelt in je lichaam tijdens de zwangerschap, minder last hebt van pijntjes en ongemakken en de bevalling soepeler kan verlopen. 

Je leert om tijdens de bevalling ruimte te maken in het bekken waar de baby wacht. We kijken in deze workshop naar hoe de baby tijdens de bevalling door je bekken beweegt en hoe dat je bevalling beïnvloed. Je kunt met vertrouwen de geleerde technieken gebruiken wanneer dat nodig zou zijn of wanneer het even niet zo makkelijk gaat.

Door ons leven in de moderne maatschappij met veel zitten, minder actief zijn of juist heel strakke trainingen, bepaalde hobbies, gewoonten, operaties in het verleden of ander trauma is ons lichaam niet altijd in balans. Er kan contrictie, strakheid of torsie in de ligamenten en zachte weefels zijn ontstaan. Dit heeft een effect op de ruimte die de baby kan innemen in de baarmoeder en daardoor op de ligging. We weten dat hoe de baby, vooral de ligging van het hoofd, tijdens de bevalling lager in het bekken komt een grote invloed heeft op het verloop van de bevalling. Het gebruik van de Spinning Babies technieken brengt balans wat de baby de ruimte geeft om in de meest optimale positie te komen (geflecteerd), dieper in het bekken te komen en te roteren (de draai door het bekken).

Een lichaam dat in balans en flexibel is reageert beter op het proces van bevallen en maakt het makkelijker om de weeen goed op te vangen. Spinning Babies® ondersteunt een fysiologische bevalling in elke setting en geeft je inzicht en vertrouwen. 

Vanuit mijn ervaring als doula en het zijn bij veel bevallingen ben ik ervan overtuigt dat bevallen een ontspanningsproces maar ook lichaamswerk is. Dit kan heel mooi en goed samen gaan.

Deze 3,5 uur durende, heel praktische en hands on workshop is een zeer waardevolle aanvulling op jullie voorbereiding op de bevalling.

Je kunt het beste de workshop volgen vanaf 24 weken (tot max 42 weken) zwangerschap. Op wat voor bevalling je je ook voorbereid; thuis, in het ziekenhuis, met of zonder pijnstilling of een bevalling na een keizersnede, de workshop past bij al deze keuzes. Ook als je baby dwars of in een stuit ligt zeker aan te raden! 
Spinning Babies® Parent Class voor aanstaande ouders in een groep van maximaal 3 stellen: € 100 per stel.

Via deze links kan je goed en leuk lees-, doe- en luister materiaal aanschaffen. Voor een kleine prijs maar zeker de moeite waard en helpend voor je bevalling of het contact met de baby in je buik :) 

Belly Mapping Workbookspinningbabies.ontraport.com/t?orid=55908&opid=32

Daily Essentials Streaming and Digital Downloadspinningbabies.ontraport.com/t?orid=55908&opid=26

Data en locaties: nader te bepalen. Op dit moment 1 op 1 prive lessen :)

Locatie Utrecht: Verloskundigenpraktijk Fam, Hondsrug 605, 3524BZ Utrecht.

10.00u tot 13.00u
Nader te bepalen

Locatie Breda: Verloskundigenpraktijk Meander, Seeligsingel 2, 4811CN Breda

10.00u tot 13.00u
Nader te bepalen

Locatie Breda: Verloskundigenpraktijk Nintu, Takkebijsters 72, 4817BL Breda.

10.00u tot 13.00u
Nader te bepalen

Spinning Babies® Parent Class prive  bij je thuis: € 130 

Wil je je aanmelden of heb je meer informatie nodig mail me dan gerust op info@doulamarlies.nl


Ervaring Pauline en Nils

"Marlies kwam bij ons thuis om mij en mijn partner een cursus Spinning Babies® te geven. Bijna 4 uur lang heeft ze ons via een presentatie, oefeningen en materialen (een pop, een bekken, etc.) meegenomen in de Spinning-Babies technieken en methode. 

Marlies heeft veel kennis over zowel de praktische als theoretische kant van een bevalling. 

Dit gaf ons én veel nieuwe inzichten en kennis én veel praktische handvatten voor tijdens de bevalling en ook voor nu, tijdens de zwangerschap. 

Marlies leerde ons wat er lichamelijk gebeurt bij moeder en kind tijdens de weeën en de uitdrijving en hoe je deze processen kunt ondersteunen. Daarnaast oefenden we een set oefeningen voor tijdens de zwangerschap, die mijn lichaam voorbereiden op de bevalling zelf. Marlies legde duidelijk uit met welk doel elke oefening wordt uitgevoerd.

Dit zorgde bij ons meteen voor het gevoel dat we zelf veel invloed hebben op de weg naar, en verloop van de bevalling. We doen nu elke dag de oefeningen. Het kost niet veel tijd, en toch merk ik dat eerdere pijntjes zoals rugpijn of bekkenpijn verminderen of wegblijven. Een aantal oefeningen doen mijn partner en ik samen. Het voelt fijn om samen concreet iets te kunnen doen ter voorbereiding op de komst van ons tweede kindje. 

Marlies is betrokken, open en deskundig. Door de spinning babies cursus voel ik nu kracht, eigen regie en vertrouwen in mijn lijf!" 

"Zonder de kennis, interesse, ervaring en liefde van Marlies, waren wij heel anders de bevalling in gegaan."

"Door Marlies heeft onze zwangerschap en bevalling diepgang en een liefdevolle, rustige sfeer gekregen."
Lees hier meer ervaringen.