Systemic Ritual

Systemic Ritual

In Systemic Ritual heb ik een vorm van werken gevonden waarbij geboortewerk, (familie)opstellingswerk en sjamanisme en op een prachtig, verdiepende en helende manier samen kunnen komen.

Systemic Ritual is ontwikkeld door Daan van Kampenhout. Voor meer dan 30 jaar deed hij onderzoek naar de overeenkomsten van (familie)opstellingswerk en sjamanistisch werk en kwam tot een combinatie van beiden met een eigen vorm en karakter.

Het werken met Systemic Ritual® is vaak een diepgaande ervaring, persoonlijke transformatie met een helend vermogen. Het is een bijzondere ervaring voor iedereen die geïnteresseerd is in opstellingen, sjamanisme en/of persoonlijke ontwikkeling. Een systemisch ritueel is de plek waar het verleden en het heden samen komen waar we van kunnen leren en waar helpende krachtbronnen gevonden kunnen worden. Kleine, eenvoudige, coachings onderdelen van het werken op deze manier kunnen ook een plek vinden in mijn doula begeleiding als dat past bij de situatie en bij de client.

Mijn expertise als doula is geboorte- en vrouwenwerk met alle lagen die daar bij aangeraakt worden in elk persoon. Een sessie zou kunnen gaan over je voorbereiden op de bevalling, je vrouwen-moederlijn opschonen en je eigen geboorte. Maar ook een verlies geboorte, een verloren/ongeboren tweeling zowel van jezelf of in je zwangerschap, een miskraam, inzicht in moment van conceptie tot de geboorte zijn onderwerpen waar een Systemic Ritual prachtig en helpend kan zijn om te ervaren.

Systemische Rituelen kunnen overal over gaan. Dynamieken in je familie en/ of de generaties voor jou kunnen een onderwerp zijn maar ook dingen of situaties in jezelf waar je tegenaan loopt. We worden geboren in een gezin, een familie. We maken deel uit van een volk, een land met een eigen geschiedenis, de natuur, de wereld. We zijn allemaal deel van het geheel maar dragen het geheel ook in onszelf mee. Tijdens een Systemic Ritual sessie kom je in contact met hulpbronnen die je versterken bij situtaies waar je je nu in bevindt of bij gebeurtenissen uit het vereleden die, vaak onbewust, nog steeds doorwerken.

Ook voor mensen werkzaam in het geboorteveld, en alles wat daarbij komt kan een systemisch ritueel worden opgesteld. 

Mail of app als je een afspraak wil maken voor een sessie. 

"You really did reset the energy today and planted beautiful seeds in my heart and brain."

Lees hier meer ervaringen.