Anne en Philip - Utrecht

Lieve Marlies,

Al vrij snel in mijn zwangerschap wist ik dat een doula goed bij ons zou passen. Dus 12 weken zwanger ging ik op zoek. Maar wie zou er bij ons passen?

Op google tik ik Doula Utrecht in. Genoeg keuze zo te zien.  

Ik probeer mijn intuïtie te volgen en blader door de foto's. Opeens zie ik jou voorbij komen. Leuke foto denk ik, eens kijken op haar website. 

Wij maken kennis en gelijk voelen Philip en ik een klik met jou. Ik weet dat wij veel van jou gaan leren. Jou ervaring geeft mij gelijk een gevoel van rust. 

Mijn zwangerschap valt soms best tegen. Mijn bekkenklachten, slapeloze nachten en de dwarsligging van ons zoontje. Zonder jou kennis, de spinning babies en het doorverwijzen naar o.a de cyropractor weet ik zeker dat mijn zwangerschap en zelfs bevalling anders waren verlopen.

Jij hebt mij geleerd om op mijn lichaam te vertrouwen. Om bevallen als iets wonderlijks te kunnen zien waar je niet bang voor hoeft te zijn.  Om trots te zijn op mijn lichaam, die hiervoor gemaakt is. Maar ook dat voorbereiding op de bevalling belangrijk is. 

Ik kan met volle 100% zeggen dat ons zoontje Noah geboren is in liefde. 

Dankjewel voor al jou steun, tijd en aandacht die je in ons hebt gestoken. Voor alle kennis die je met ons hebt gedeeld. Dankjewel voor jou liefdevolle massages, fijn gesprekken en humor. Je zult altijd een bijzonder plekje in mijn hart hebben, je bent inmmers bij een van de mooiste momenten aanwezig geweest uit mijn leven.

Dikke kus, Anne 


Marlies,

Om een verhaal aan jou te schrijven moet ik beginnen bij mijzelf. Dat doe ik zodat ik kan uitleggen wat Marlies voor ons en voor mij heeft betekend. 

Ik kom uit een gezin van 5 kinderen, 4 jongens en 1 meisje. Een plek van veel competitie, lol en aandacht tekort. Leren omgaan met mijn gevoel en mijzelf leren kennen was er niet, dat heb ik later geleerd. Soms spring ik nog niet genoeg in op dat gevoel van mijzelf. 

Een mooi voorbeeld is Marlies. Toen we haar voor het eerst ontmoette was er gelijk een klik. Mijn instinct riep ja, ik voelde een diepe verbinding, gelijk vanaf het begin. Dit is echter niet zomaar iets wat je in onze (westerse) samenleving uit, dus dat deed ik ook niet. Achteraf bij deze: Marlies, vanaf het begin voelde ik een connectie. Dit gaf vertrouwen dat je ons enorm goed kon helpen en dat is ook zo gebleken. 

Dit en de afspraken met Marlies hebben mij geleerd nog meer naar mijn eigen gevoel te luisteren. Dit was waardevol voor de bevalling en is nog steeds waardevol. Het is juist goed om jezelf te zijn! 

We begonnen met de lessen. Elk stukje informatie was voor ons nieuw, dus we hingen met boekje en nieuwsgierig hoofd aan de lippen van Marlies. Het hoofdthema was wel om Anne te leren kennen. Waar reageert ze op en waarop niet? Wat geeft haar stress? Wat ontspant haar? Die zaken hebben ervoor gezorgd dat we een prachtige bevalling thuis hebben gehad, waar wij allebei onszelf konden verliezen in het unieke moment wat bevalling heet. Het ging snel, was intens en zo bijzonder. 

Helaas konden we dit hoofdstuk niet afsluiten met een knuffel, door de corona crisis. Wel hebben we nog onze herinneringen en we hebben ook een goed mens leren kennen. Marlies is er voor je op de manier dat het past voor je. Zonder haar hadden we niet zo een prachtige model bevalling gehad hier thuis. Daar dank ik Marlies voor. 

Dikke digitale knuffel en kus, 

Philip