Anoniem - Utrecht

Juli 2020

Lieve Marlies,  

Je hebt geholpen met S een prachtige start in onze wereld te geven. Met mij de bevalling te laten beleven waar ik altijd op had gehoopt. Je hebt wonden geheeld waarvan ik soms niet eens wist dat ze er waren. Je was er wanneer het echt telde en je hebt ons gezin precies gegeven wat we nodig hadden. Voor dit en voor zoveel meer zal ik je altijd dankbaar zijn. 

Ik weet nog dat ik meteen een goed gevoel kreeg toen ik je website las. En na ons eerste gesprek wist ik het zeker, jij was gewoon onze Doula. G zei meteen tegen me: dit is der, we zijn klaar. Je had in dat eerste gesprek al heel snel door waar de pijnpunten lagen. Wat we de vorige keer zo hebben gemist. Waar we naar op zoek waren. In dat eerste gesprek heb je me antwoorden gegeven waar ik sinds de geboorte van M naar op zoek was. Een uitleg waarmee ik kon beginnen te helen en minder hard en oordelend voor mezelf kon zijn.

En met elke volgende afspraak deed je precies dat. Antwoorden geven en steunen. Mij overtuigen van mijn innerlijke kracht. Ik verbaasde me elke keer weer over je enorme empathische vermogen en mensenkennis. Je ziet zo snel en zonder te hard in iemands ziel te prikken wat er speelt. Waar het pijn doet. Wat iemand nodig heeft. En samen met je rijke kennis, professionaliteit en sprankelende energie geef je wat er nodig is en meer. Elke keer nadat ik je had gezien voelde ik me sterker, positiever, meer in contact met mijn lijf en op een krachtig en natuurlijke manier ook vrouwelijker. Het is een waarlijk bijzonder vermogen om anderen op deze manier te kunnen 'upliften'. 

Toen de bevalling begon was het een enorm geruststellend gevoel dat je erbij zou zijn. Er was een keerpunt toen ik nog met G alleen was waar paniek dreigde op te komen, maar toen ik wist dat je onderweg was verdween dat meteen. Zodra je binnen kwam voelde ik me veilig. Het zou goed komen. Een van de meest heldere en mooie herinneringen van onze bevalling is toen ik op de bedrand zat en met mijn armen om je heen een wee doormaakte. Het voelde warm, oprecht en als een intiem en uniek moment. Bedankt dat je dit met me wilde delen. Me even wilde dragen. Het met me doormaakte. Ik zal het nooit vergeten. 

Je bent een prachtige en bijzondere vrouw. Ondanks de uitdagingen in je eigen leven geef je zoveel van jezelf aan anderen. Je maakt een enorm verschil. Het is overduidelijk dat Doula zijn niet een baan voor je is, maar een roeping. Je zet je op een manier voor anderen in die een zakelijke afspraak ver te boven gaat. En hoewel onze zakelijke afspraak beëindigd is hopen we dat je weet dat je hier altijd welkom bent.

Bedankt voor wie je bent en wat je doet. Liefs.