"We hadden het niet zonder haar willen doen. Zij heeft aan een half woord genoeg. Echt een verademing!"

Aanvullende diensten

buik-hartje-met-handen.jpg

Ook als je niet kiest voor een heel begeleidingstraject, kun je toch gebruik maken van onderstaande diensten. 


Stuitligging consult

Als je 34 weken zwanger bent en je baby ligt in een stuit kan je verschillende dingen doen om de baby te helpen draaien en de juiste positie te vinden. In een afspraak bij jullie thuis geef ik informatie en tips waarmee je zelf verder werkt en die je ook zelf later kunt inzetten.

Daarbij maak ik gebruik van moxa, spinning babies technieken, rebozo massage, acupressuur, homeopathie, houdingsadviezen en eventueel cupping.

Als de baby niet gedraaid is en er is een afspraak gemaakt voor een uitwendige versie door de gynaecoloog, geeft de moxa behandeling voorafgaand aan de versie een grotere kans van slagen.


'Overtijd lopen'

Bij jullie thuis maken we gebruik van rebozo massage, voet en lage rug massage, acupressuur, cupping en homeopathie inzetten. Alles om je te ontspannen en rustig in contact te brengen met je lichaam. Ook nemen we de tijd om eventuele vragen of zorgen te bespreken en krijg je van mij informatie en tips om je in deze tijd op te richten. Deze afspraak kan plaatsvinden als je ruim 41 weken zwanger bent.

 

Traumaverwerking en EFT

Soms kijkt een vrouw niet positief terug op een eerdere bevalling of spelen er andere onrustige gedachten of angsten. In de veilige omgeving van je eigen huis kijken we naar wat er gebeurd is. We praten over je vorige beval ervaring, waarom dingen gebeurden, wat je nu vooral anders zou willen en hoe je dat kunt bereiken. Daarnaast maak ik gebruik van Emotional Freedom technique. Dit is een eenvoudige  maar effectieve methode om ongewenste of negatieve emoties permanent los te laten. EFT koppelt de emotie los van de situatie doordat er een verbinding wordt gemaakt met de emotie en die vervolgens losgekoppeld wordt van de hersenen.

 

Babymassage

Een baby vindt het vaak heerlijk om aangeraakt te worden. Het geven van een massage aan je baby is een heel fijn moment van exclusieve mama- baby tijd. Tijd waarin je samen tot rust komt en je op een positieve manier contact maakt met je kindje. Daarnaast heeft babymassage vele andere voordelen zoals het verhogen van de weerstand, het stimuleren van de doorbloeding, het tot rust brengen van de darmen, tot een geheel gevoel van ontspanning en geborgenheid.
Vanaf 6 weken na de geboorte kunnen we 4 bijeenkomsten plannen. In prive sessies bij je thuis of een groepje van 2 tot 5 babies. De massage wordt stap voor stap aangeleerd waarbij het tempo wordt aangepast aan de baby.
Cursus van 4 bijeenkomsten van 1,5 uur: 110 euro. (Doula clienten: 95 euro) 

 

Full body zwangerschapsmassage

 

Oefeningen die ruimte en evenwicht creeren in het bekken Spinning-Babies-logo-red-transparent.png

Deze afspraak bestaat uit het aanleren van een aantal oefeningen die je samen met je partner doet en dagelijkse activiteiten die het lichaam van de moeder de meest optimale ruimte en evenwicht brengen om haar baby te dragen en te baren. Hierdoor komt de baby ook in de meest gunstige houding te liggen in het bekken waardoor de zwangerschap en de bevalling vaak prettiger en makkelijker verloopt. In deze afspraak leg ik de oefeningen duidelijk uit en krijgen jullie "loads of tips" om voor het fysieke gedeelte van de zwangerschap en bevalling de optimale omstandigheden te creeren. Meer informatie vind je op www.spinningbabies.com

 

Gebroken vliezen zonder weeën

Als je vliezen zijn gebroken en je van de verloskundige gewoon nog af mag wachten of de weeën vanzelf beginnen, krijg je daarvoor 24 uur de tijd. Daarna wordt je overgedragen aan het ziekenhuis waar extra controles plaatsvinden en vaak na nog eens 24 uur wordt begonnen met het inleiden van de bevalling.

Om de baby en je lichaam uit te nodigen de geboorte te laten beginnen, maak ik gebruik van acupressuur, rebozo massage, voetmassage, openende bekken en rug massage en homeopathie om de weeën op gang te laten komen. Er is ook tijd om eventuele vragen of dingen die je bezig houden te bespreken. Deze afspraak kan bij jullie thuis of in het ziekenhuis plaatsvinden.

 

Rebozo en deel massages

Alles wat nodig is. Een mama- verwen afspraak bij je thuis!

Met de rebozo, een lange doek, kan je heerlijk gemasseerd worden waarbij je je kleren gewoon aan kunt houden. Het is heel prettig om het gewicht van de baby in je buik even niet te voelen en je rug en bekken te kunnen ontspannen. De rebozo massage helpt ook bij het zacht worden van een gespannen buik. Ook voor de baby is het prettig om zo zachtjes gewiegd te worden.

Om je lichaam voor te bereiden op de bevalling geef ik een voet massage speciaal gericht op zwangere vrouwen, een rug- en bekkenmassage of een hoofd en andere deel massage. Alles gericht op zoveel mogelijk ontspanning en rust.


Geboorte- wensenplan consult

Het is mogelijk om één afspraak te maken waarbij we samen kijken naar jullie wensen ten aanzien van de bevalling en hoe die het beste te verwoorden in een wensenplan.

Een bevalling laat zich niet gemakkelijk plannen. Je weet niet wanneer en hoe het zal beginnen en het kan ook heel anders verlopen dan je had gedacht. Toch is het goed van tevoren na te denken over wat je graag wel zou willen en wat liever niet. Wat er allemaal mogelijk is en welke keuzes je kunt maken. Ik kan je daarbij helpen en veel tips en informatie over geven. Daarna bespreek je je wensenplan met de zorgverlener die bij je bevalling aanwezig zal zijn. Het is mijn ervaring dat als je wensenplan goed is verwoord en opgesteld, iedereen zijn best doet om zo dicht mogelijk bij je wensen te blijven.