Anoniem

Hoi Marlies,

Ik wil je vooral bedanken dat je er was! Wat ik telkens weer vertel is dat jij en mijn partner zo'n goed team waren tijdens mijn bevalling. Ik had niet geweten hoe ik het had moeten doen zonder dat jij er bij was. 

Door de beenweeën wist ik niet meer wat ik moest doen om de weeën onder controle te houden. Toen jij kwam lukte dat wel. Je idee van onder de douche te gaan en daarna eventjes te gaan liggen hebben me heel goed gedaan. Van tevoren vond ik het idee van water niks, omdat ik tijdens menstruatiepijn dat nooit fijn vond. Maar nu hielp het, de pijn werd er minder door. En blijkbaar heb ik tijdens het liggen op bed nog eventjes tussen de weeën door kunnen slapen. Grappig. 

Wat me ook goed heeft gedaan is je hulp op de zaterdag nadat mijn vliezen waren gebroken. Om iemand in huis te hebben met hulp om de weeën op gang te brengen was een vertrouwd gevoel. Anders zit je ook samen maar te wachten.

De kennis die ik van je heb meegekregen over hoe weeën worden opgewekt en hoe ze in stand te houden en hoe het hoofd boven water te houden als de bevalling eenmaal op gang is, had ik niet willen missen.

Dat heeft waarschijnlijk geholpen dat de ontsluiting ineens zo snel ging. Toen ik dacht 'weer zo'n pijn', heb ik gedacht, maar ik ben niet alleen. Mijn baby voelt dit ook en waarschijnlijk erger. Ik heb hem gezegd kom jongen, we doen het samen. En daarna voelde ik het hoofdje dalen. 

Ook denken aan een strand met een zonnetje en dat ik met mijn kindje in een open veld onder een boom zat, heeft het allemaal goed gedaan.

Ik kan niet anders zeggen dan dat ik het een echte power ervaring heb gevonden! 

Door de voorbereiding die je me hebt gegeven, de ondersteuning tijdens de bevalling en het gevoel dat ik altijd bij je terecht kon, heeft me echt goed gedaan.

Ik zou het iedereen aanraden!

Echt super bedankt.

Dikke kus.