Ellen en Erik - Hendrik Ido Ambacht

Begeleiding door Doula Marlies bij een geplande keizersnede

Wij zijn in contact gekomen met Marlies, omdat ik tegen de bevalling opzag. Ik was er zelf een beetje angstig voor. Tijdens de gesprekken met Marlies kreeg ik er al meer vertrouwen in, zodanig zelfs dat ik nadacht over een thuisbevalling. Echter lag onze Tim al een hele tijd dwars en wilde ook niet meer draaien. Er werd daardoor uiteindelijk besloten tot een geplande keizersnede. Wij hebben toen besloten dat we het ook prettig vonden dat Marlies ons zou begeleiden bij de keizersnede.
Vanaf het begin was zij in het ziekenhuis aanwezig en zag zij toe dat ons geboorteplan werd bewaakt in overleg met de verpleegkundige van het ziekenhuis. Zij heeft ook heel veel foto’s gemaakt, waardoor het voor mij (Ellen) fijn was om de ontbrekende stukken tijdens het hele proces ook terug te kunnen zien.

Marlies was voor ons een rust- en steunpunt in een hectisch proces. Het was voor ons de eerste geboorte, dus wisten we niet wat er die dag allemaal zou gaan gebeuren. Wij zouden iedereen aanbevelen om Marlies in te schakelen. Marlies is een heel prettig persoon met eigen ervaringen. Ze biedt heel veel informatie die je kunt gebruiken om je voor te bereiden bij de bevalling.

Daarnaast willen we haar bedanken voor het geweldige geboorteverslag, dat ze in de vorm van een fotoalbum, voor ons heeft gemaakt. De dag in het ziekenhuis gaat zo snel aan je voorbij, waardoor dit echt iets unieks is en heel prettig om terug te lezen en te bewaren.

Heel veel dank voor je begeleiding!