Manon en Maarten - Oosterhout

Marlies was onze steun en toeverlaat tijdens de zwangerschap, tijdens de bevalling die eindigde in een keizersnede en bij alle emoties die los kwamen. Ik zag als een berg op tegen de bevalling. Door de gesprekken die we met Marlies voerden, kregen we rust. Er was meteen een klik. Marlies straalt rust uit en laat mensen in hun waarde. Hierdoor voelde ik me vrij om over mijn angsten te praten. Ze gaf me het zelfvertrouwen dat ik nodig had voor de bevalling. Tijdens de zwangerschap had ik last van mijn bekken. Marlies gaf me daarom een rebozzo massage. In één woord, geweldig!

Tijdens de bevalling bewaarde ze de rust. Toen we het nieuws kregen dat onze dochter erg scheef lag en niet op de normale manier geboren kon worden raakte ik in paniek. Marlies wist precies de juiste woorden op het juiste moment te zeggen. Voor mijn man was het ook een heftig moment. Marlies gaf hem ook de aandacht die hij nodig had.

Vanaf het moment dat we hoorden dat het een keizersnede werd, ging alles in een sneltreinvaart. Binnen een half uur was onze dochter, Liezelot, geboren. Aangezien ik veel bloed was verloren en mijn baarmoeder niet goed samentrok moest ik een tijdje op de recovery blijven liggen.

De gedachte dat mijn dochter in goede handen was en dat Marlies bij mijn man en dochter zou blijven gaf mij enorm veel rust.

Na de bevalling kwamen er veel emoties los. Hier heb ik goed met Marlies over kunnen praten.

Het geboorteverslag is het mooiste kraamcadeau dat we hebben gekregen. Het is zo fijn om alles terug te lezen. Ik heb mijn dochter een aantal uur na de bevalling niet kunnen zien waardoor ik veel heb gemist. Door de verhalen en foto's die in het boekje staan lijkt het toch een beetje of ik er bij ben geweest. Het boekje heeft mij enorm geholpen om sommige moeilijke stukken uit de bevalling te verwerken.

Mocht er ooit een broertje of zusje voor Liezelot komen dan hopen wij dat Marlies er bij is.