Sabrina en Jeroen - Breda

Door Marlies heeft onze zwangerschap en bevalling diepgang en een liefdevolle, rustige sfeer gekregen.
We hadden het niet zonder haar willen doen. Zij heeft aan een half woord genoeg.
Echt een verademing! De zwangerschap is voor ons een hele indrukwekkende periode in ons leven geweest. Zeker omdat onze eerste zwangerschap na drie maanden is mis gegaan. De onbevangenheid was weg. We waren dolblij toen we opnieuw zwanger waren – maar ook bang. Naast het geluk om ons kindje te zien groeien, had de zwangerschap ook een emotionele kant. Zwanger ben je met lichaam en ziel. De controle bij de verloskundige ging vooral over de ontwikkeling van ons kindje en typische zwangerschapskwaaltjes. Hier vonden we geen aansluiting op hoe wij samen de zwangerschap beleefden.

Tijdens de cursus ‘samen bevallen’ werd er over een doula gesproken. Dat sprak ons meteen aan. Iemand die er voor zorgt dat er tijdens- en na de bevalling, rekening wordt gehouden met de wensen van de ouders. Zoals een ceremoniemeester op een bruiloft. Iemand die jou kent en waar je de regie van het meest kostbare moment aan toevertrouwt. Iemand die oog en zorg heeft voor de baby en de nieuwe ouders. Zo hebben wij doula Marlies Phielix leren kennen. Tijdens het eerste gesprek was er meteen een klik. Ons geboorteplan was snel gemaakt, omdat zij aan een half woord genoeg had. Ook het toeleven naar de bevalling en de onzekerheden waren bespreekbaar. Wat een verademing. Eindelijk de begeleiding die we zochten. Een deskundige vrouw maar vooral zelf ook een moeder.

Marlies "bewaakte" het geboorteplan waardoor o.a. de baarkruk werd toegepast en Jeroen onze dochter bij haar geboorte zelf kon aannemen. Marlies voelde goed aan wat belangrijk was voor ons. Ze vraagt door en geeft ruimte voor mooie maar ook verdrietige emoties.

Het geboorteverslag is geweldig mooi. Marlies doet haar werk als doula met zoveel toewijding! Ze is kundig qua theorie en ervaren als mens en moeder. Wij willen haar in de toekomst blijvend als doula mochten we nog meer kindjes krijgen!

Door Marlies was ik minder bang om te bevallen en geloofde ik in mijn eigen kracht tijdens de bevalling. Mede door haar kijken we met volle tevredenheid terug op de bevalling. Overal was aan gedacht, precies zoals wij het samen wensten. Hierdoor hebben we optimaal kunnen genieten van de eerste uren na de geboorte, samen met ons dochtertje. Voor ons had Marlies een grote toegevoegde waarde – en we doen zeker weer een beroep op haar bij onze volgende zwangerschap.

Verloskundige:

Marlies was erg betrokken. Ze kende de situatie van cliënte en haar partner erg goed
waardoor zij elkaar goed aanvoelden. Marlies ging in op de wensen van de cliënten en is geen enkele minuut van de zijde van  cliënte en partner weggegaan. Mijn inziens kan de cliënte zich geen fijnere doula wensen.
Marlies was op het juiste moment aanwezig!