Silvia en Martin - Kaatsheuvel

Mijn moeder heeft vroeger eens tegen mij gezegd; ,,Bevallen, dat doet pas pijn! Zeker 100 x erger dan menstruatiepijn!”. Maar..... dan ga je toch dood..... dacht ik.

Ondanks dat ik mij zeer bewust was van pijn bij bevallen besloten mijn man en ik nu 7 jaar geleden te stoppen met de pil. Helaas bleef een zwangerschap uit en belandden wij in een icsi- traject.

Na onze 3e behandeling was ik zwanger!

Blijdschap en angst hebben in onze zwangerschap een grote rol gespeeld. Blij omdat we toch zwanger waren en bang om dit kostbare bezit alsnog te verliezen. En ik had nog mijn diepgewortelde angst voor de aankomende bevalling. Wij besloten de cursus Samen Bevallen te volgen. Hier maakten wij kennis met Doula Marlies. Zij woonde deze cursus bij.

Nog nooit van een 'troela' gehoord en wij hadden beiden met onze Brabantse nuchterheid nu niet bepaald het idee dat een Doula zo fijn zou kunnen zijn....

Maar het vertrouwen in de vaardigheden en kennis van Doula Marlies groeiden in de loop van de weken. En toen ik hoorde dat een verloskundige pas bij je blijft op het einde van de ontsluitingsfase besefte ik pas dat ik Marlies nodig zou hebben. Ik was zo bang!

Marlies was vereerd dat wij haar hulp inschakelden. In de gesprekken die volgden besproken we onze wensen maar ook onze angsten. Marlies was volledig op de hoogte. En omdat Marlies met zoveel passie haar vak uitoefent en liet blijken dat ze heel goed wist waar ze over sprak voelde ik dat zelfs mijn zelfvertrouwen groeide!

Als ik nu terug kijk naar onze bevalling ben ik tevreden. Ondanks dat alles heel anders gelopen is dan wij graag gezien hadden. Marlies was in èèn woord geweldig! Ik vind ook dat iedere vrouw de mogelijkheid aangeboden zou moeten krijgen te bevallen met een Doula. Ze zijn echt een 'rots in de branding'! Mijn bevalling was zwaar en ik heb heel wat angsten overwonnen. Maar ben er van overtuigd dat het zo heeft moeten zijn! We hebben een pracht van een zoon waar we apetrots op zijn. En nu, 7 maanden later, zei ik tegen mijn man;

"Ik zou het zo weer doen...... maar wel met Doula Marlies!!!!"

Liefs, Silvia