Silvia en Martin - Kaatsheuvel

 

Lieve Marlies,

Wij hadden nooit gedacht dat ons dit zou overkomen. Na onze eerste zwangerschap en bevalling waarin jij ons begeleidde hebben we je opnieuw nodig gehad! Toen ik hoorde zwanger te zijn kon ik mijn oren niet geloven, ons eerste kindje hebben we na 7 jaar en een ziekenhuistraject gekregen en nu zomaar spontaan zwanger! Meteen wisten we het zeker, doula Marlies wilde we heel graag wederom bij onze bevalling.

Martin heeft jou gebeld en ook jij wist niet wat je moest verwachten toen Martin zei dat we je hulp nodig gingen hebben! Want zomaar zwanger was toch niet mogelijk…..? Toch wel

Heerlijk vertrouwd was het toen we elkaar weer zagen. Even bijkletsen en je gaf meteen aan te willen weten wat onze wensen voor de bevalling waren. Ik wilde deze keer heel graag thuis bevallen, dat lukte de vorige keer niet.

Daar was je het volkomen mee eens ook al twijfelde ik i.v.m. eventuele complicaties. Jij gaf als commentaar dat ik het moest vergelijken met in het ziekenhuis aanwezig zijn en moeten wachten op een arts (wat vaak 15 minuten duurt) of bellen dat we eraan komen en ook binnen 15 minuten in het ziekenhuis zijn.

Ook vroeg je of ik eventueel gebruik wilde maken van je bevallingsbad. Bij de eerste zwangerschap had ik ontzettend veel last van mijn rug en bekken. En tijdens de bevalling heel erg trillen. Dat vond ik wel akelig.

Na overleg met de verloskundige hebben we besloten de weeën in bad op te vangen.

Tijdens de verschillende consulten heb ik ontzettend genoten van je rebozo massages en je gaf me d.m.v. literatuur meer inzicht in hoe een natuurlijke bevalling zou kunnen zijn. Dat heeft me veel zelfvertrouwen gegeven. Dank je wel!

Toen was daar de dag dat het rommelde in mijn buik. Je sms-te me regelmatig om te checken hoe het ging. Achteraf maar goed ook want zo snel trek ik niet aan de bel. ‘s Avonds na een hete douche had ik het idee dat het door zou zetten. Toen heb ik je ge-appt en jij belde daarop om te horen hoe ik klonk. Daar was geen twijfel meer over mogelijk. Je kwam eraan en ik moest de verloskundige bellen. Bijna tegelijkertijd arriveerden jullie. Na controle bleek dat ik inderdaad op 2 cm zat. Maar ik had pijn en wist niet zeker of ik het wel kon zonder pijnbestrijding. Lichtelijk begon ik te panieken maar Martin en jij hebben me weten te overtuigen. Eerst het bad proberen en we kunnen altijd nog naar het ziekenhuis.

Met de verloskundige werd een nieuwe tijd afgesproken en zo gingen we het doen….

Het bad was geweldig!!! Heerlijk warm en ontspannend. Jij gaf regelmatig aan dat ik van houding kon wisselen en dat heeft geholpen.

Jij had precies uitgestippeld wat er moest gebeuren en wanneer ik uit bad moest. Toen ging het heel snel. Mijn vliezen braken en gelukkig kwam de verloskundige net op tijd. Voor ik het wist hield ik onze 2e zoon in mijn armen. Zo lief, zo klein en zo van mij!!! Wat was ik dankbaar dat alles zo goed was gegaan!

Lieve Marlies, dankzij jou is deze zwangerschap een prachtige reis geweest met een knallend einde! Een geweldige en mooie thuisbevalling! Dat je nog heel veel andere vrouwen mag helpen met je deskundigheid, liefde en betrokkenheid!

Wij wensen je het allerbeste en heel veel geluk!

 Veel liefs, Martin, Silvia, Ties en Giel