"Zonder de kennis, interesse, ervaring en liefde van Marlies, waren wij heel anders de bevalling in gegaan."

handen-hart.jpgPrivé Zwangerschapscursus

Drie avonden of middagen van twee uur bij jullie thuis voor jou alleen of samen met je partner. Het gehele geboorteproces wordt uitgebreid besproken en wat je zelf kunt doen om positief bij te dragen aan een goede geboorte. Massage, houdingen en ademhalingstechnieken komen o.a. aan de orde. 

Er is veel tijd en aandacht voor alles wat je wilt bespreken. Je ideeën, vragen, verwachtingen en wensen komen uitgebreid aan de orde en we stellen een wensenplan op met betrekking tot de geboorte van jullie kindje.

Om je voor te bereiden op de bevalling krijg je van mij veel informatie. In de vertrouwde omgeving van je eigen huis is er ook ruimte om je zorgen en onzekerheden bespreekbaar te maken zodat je met meer vertrouwen de bevalling tegemoet gaat. Deze cursus kan worden aangepast naar jouw/jullie behoeften.

Het is een groot voordeel een cursus te volgen bij iemand die gewend is om bij een geboorte aanwezig te zijn.

Om ook je lichaam goed voor te breiden op de bevalling is het fijn ook wat lichaamswerk te doen. D.m.v. spinning babies technieken creëren we ruimte en evenwicht in het bekken wat je bevalling positief beïnvloed. Ik kan, na overleg, als aanvulling gebruik maken van voet- en rugmassage, voetreflexologie, acupressuur, cupping massage, moxa, homeopathie gericht op zwangerschap en bevalling, EFT, polariteitsmassgae en rebozo- massage. Een rebozo is een lange doek waarmee je buik en bekkengebied ontlast kunnen worden. Dit wordt vaak als erg prettig en ontspannend ervaren. Je kunt hierbij je kleding gewoon aanhouden. Ook bij vermoeidheid, slapeloosheid of een gespannen buik is dit een heerlijk middel voor de moeder en de baby om te ontspannen. 

Je mag me ook altijd bellen als je vragen hebt of ergens over wilt praten.

 

Kosten: € 160 excl reiskosten vanaf 20 km.