"Zonder de kennis, interesse, ervaring en liefde van Marlies, waren wij heel anders de bevalling in gegaan."

Spinning Babies® Parent Class Spinning-Babies-logo-red-transparent.png

Vergroot de kans op een soepele geboorte!

***Online Guided Spinning Babies Parent Class in Corona tijd! Uitgebreid, heel fijn en het maakt niet uit waar je woont! ***

Een praktische en uitgebreide workshop voor zwangeren en hun partner! Een unieke, logische, down to earth benadering van zwangerschap en bevalling. 

Samen met je partner leer je oefeningen die tijdens de zwangerschap evenwicht, flexibiliteit en stabiliteit geven aan je veranderende en groeiende lichaam. De technieken en oefeningen brengen evenwicht, balans en ruimte in je buik- bekkengebied. Dit maakt dat je je comfortabeler voelt in je lichaam tijdens de zwangerschap en minder last hebt van pijntjes en ongemakken.

Je leert om tijdens de bevalling ruimte te maken in het bekken waar de baby wacht. We kijken in deze workshop naar hoe de baby tijdens de bevalling door je bekken beweegt en hoe dat je bevalling beïnvloed. Je kunt met vertrouwen de geleerde technieken gebruiken wanneer dat nodig zou zijn of wanneer het even niet zo makkelijk gaat.

Een lichaam dat in evenwicht en flexibel is reageert beter op het proces van bevallen en maakt het makkelijker om de weeen goed op te vangen. Spinning Babies® ondersteunt een fysiologische bevalling in elke setting en geeft je inzicht en vertrouwen. 

Vanuit mijn ervaring als doula en het zijn bij veel bevallingen ben ik ervan overtuigt dat bevallen een ontspanningsproces maar ook lichaamswerk is. Dit kan heel mooi en goed samen gaan.

Deze drie uur durende, heel praktische en hands on workshop is een zeer waardevolle aanvulling op jullie voorbereiding op de bevalling.

Je kunt het beste de workshop volgen vanaf 24 weken (tot max 42 weken) zwangerschap. Op wat voor bevalling je je ook voorbereid; thuis, in het ziekenhuis, met of zonder pijnstilling of een bevalling na een keizersnede, de workshop past bij al deze keuzes. Ook als je baby dwars of in een stuit ligt zeker aan te raden! 
Spinning Babies® Parent Class voor aanstaande ouders in een groep van maximaal 3 stellen: € 90

Via deze links kan je goed en leuk lees-, doe- en luister materiaal aanschaffen. Voor een kleine prijs maar zeker de moeite waard en helpend voor je bevalling of het contact met de baby in je buik :) 

Belly Mapping Workbookspinningbabies.ontraport.com/t?orid=55908&opid=32

Daily Essentials Streaming and Digital Download: spinningbabies.ontraport.com/t?orid=55908&opid=26

Recensie: "Marlies kwam bij ons thuis om mij en mijn partner een cursus Spinning Babies® te geven. Bijna 4 uur lang heeft ze ons via een presentatie, oefeningen en materialen (een pop, een bekken, etc.) meegenomen in de Spinning-Babies technieken en methode. 
Marlies heeft veel kennis over zowel de praktische als theoretische kant van een bevalling. 
Dit gaf ons én veel nieuwe inzichten en kennis én veel praktische handvatten voor tijdens de bevalling en ook voor nu, tijdens de zwangerschap. 
Marlies leerde ons wat er lichamelijk gebeurt bij moeder en kind tijdens de weeën en de uitdrijving en hoe je deze processen kunt ondersteunen. Daarnaast oefenden we een set oefeningen voor tijdens de zwangerschap, die mijn lichaam voorbereiden op de bevalling zelf. Marlies legde duidelijk uit met welk doel elke oefening wordt uitgevoerd.
Dit zorgde bij ons meteen voor het gevoel dat we zelf veel invloed hebben op de weg naar, en verloop van de bevalling. We doen nu elke dag de oefeningen. Het kost niet veel tijd, en toch merk ik dat eerdere pijntjes zoals rugpijn of bekkenpijn verminderen of wegblijven. Een aantal oefeningen doen mijn partner en ik samen. Het voelt fijn om samen concreet iets te kunnen doen ter voorbereiding op de komst van ons tweede kindje. 
Marlies is betrokken, open en deskundig. Door de spinning babies cursus voel ik nu kracht, eigen regie en vertrouwen in mijn lijf!" ~ Pauline en Nils

Data en locaties: i.v.m de Corona maatregelen op dit moment 1 op 1 prive lessen!Certified-Parent-Educator-2.png

Locatie Utrecht: Verloskundigenpraktijk Fam, Hondsrug 605, 3524BZ Utrecht.

10.00u tot 13.00u
Nader te bepalen

Locatie Breda: Verloskundigenpraktijk Meander, Seeligsingel 2, 4811CN Breda

10.00u tot 13.00u
Nader te bepalen

Locatie Breda: Verloskundigenpraktijk Nintu, Takkebijsters 72, 4817BL Breda.

10.00u tot 13.00u
Nader te bepalen

 

Spinning Babies® Parent Class prive  bij je thuis: € 130 

Wil je je aanmelden of heb je meer informatie nodig mail me dan gerust op info@doulamarlies.nl

                         

Workshop Baringspijn, en nu? 

Leuke, interactieve workshop over….ja…, pijn! voor zwangeren en eventueel partner

Alles over pijn tijdens de bevalling.  De ene vrouw denkt er heel veel over na, de andere vrouw liever helemaal niet. Inzicht en kennis over de verschillende kanten van baringspijn kunnen juist heel helpend zijn. Met humor, informatie en oefeningen duiken we in dit onderwerp.

In deze workshop praten we over de bevalling en de fysiek en emotioneel intense gevoelens die daarbij komen kijken. Doet een wee altijd pijn? Waarom ervaren we wat we voelen tijdens een wee en kan je dat beïnvloeden? Wat als het tegenvalt en de heftigheid je overvalt? Hoe kan je je er op voorbereiden? Is baringspijn anders dan andere pijn? Wat is de functie van pijn en heeft iedereen evenveel pijn?

Deze eenmalige workshop sluit goed aan op andere zwangerschapscursussen of voorlichtingsavonden over bevallen.

De inzichten die ik heb opgedaan in de bijscholing “Baringspijn vanuit neurowetenschappelijk perspectief” van Ben van Cranenburgh en Irena Veringa zijn in deze workshop verwerkt.

Duur: anderhalf uur
Kosten: € 35 per zwangere € 40 met partner (dit kan ook je moeder, zus of vriendin zijn)

 

Privé Zwangerschapscursushanden-hart.jpg

Drie avonden of middagen van twee uur bij jullie thuis voor jou alleen of samen met je partner. Het gehele geboorteproces wordt uitgebreid besproken en wat je zelf kunt doen om positief bij te dragen aan een goede geboorte. Massage, houdingen en ademhalingstechnieken komen o.a. aan de orde. 

Er is veel tijd en aandacht voor alles wat je wilt bespreken. Je ideeën, vragen, verwachtingen en wensen komen uitgebreid aan de orde en we stellen een wensenplan op met betrekking tot de geboorte van jullie kindje.

Om je voor te bereiden op de bevalling krijg je van mij veel informatie. In de vertrouwde omgeving van je eigen huis is er ook ruimte om je zorgen en onzekerheden bespreekbaar te maken zodat je met meer vertrouwen de bevalling tegemoet gaat. Deze cursus kan worden aangepast naar jouw/jullie behoeften.

Het is een groot voordeel een cursus te volgen bij iemand die gewend is om bij een geboorte aanwezig te zijn.

Om ook je lichaam goed voor te breiden op de bevalling is het fijn ook wat lichaamswerk te doen. Ik kan, na overleg, als aanvulling gebruik maken van voet- en rugmassage, voetreflexologie, acupressuur, cupping massage, moxa, homeopathie gericht op zwangerschap en bevalling, EFT, polariteitsmassgae en rebozo- massage. Een rebozo is een lange doek waarmee je buik en bekkengebied ontlast kunnen worden. Dit wordt vaak als erg prettig en ontspannend ervaren. Je kunt hierbij je kleding gewoon aanhouden. Ook bij vermoeidheid, slapeloosheid of een gespannen buik is dit een heerlijk middel voor de moeder en de baby om te ontspannen. 

Je mag me ook altijd bellen als je vragen hebt of ergens over wilt praten.

 

Kosten: € 180 excl reiskosten vanaf 20 km.