"Marlies was voor ons een rust- en steunpunt in een hectisch proces."

Visie

Positieve geboorte herinnering

Voor jou en je partner is het belangrijk dat jullie bevalling een goede ervaring is, zodat je met een tevreden en positief gevoel kunt terug kijken op dit prachtige moment, ook als het anders loopt dan je gehoopt of verwacht had. De herinnering aan de geboorte van je kind draag je je hele leven met je mee en vergeet je nooit meer. Ik richt me als doula, dan ook altijd op het creëren van een positieve geboorte herinnering. Je zwangerschap en de geboorte van jullie kindje is een bijzondere en een met niets anders te vergelijken gebeurtenis. Ik ben er 100% voor jou en je partner en geef jullie alle niet- medische ondersteuning die nodig is. Ik kan je de juiste aandacht geven die nodig is, om zo bij te dragen aan een goede, positieve en liefdevolle start van jullie als gezin.

Ontspannen moeder; betere ontsluiting

Als doula help ik je bij jezelf te blijven, ontspannen te blijven, je veilig te voelen en je wensen, zoals die zijn opgenomen in het geboorteplan te bewaken. Ik kan je helpen bij het vertrouwen in je eigen lichaam en je eigen kracht. De belangrijkste zekerheid die ik je als doula kan bieden is dat ik er ben als je me nodig hebt en bij je blijf, vanaf het begin van je bevalling totdat je je baby in je armen houdt. De continue ondersteuning van een vertrouwd en deskundig persoon geeft je rust en brengt ontspanning, wat er voor zorgt dat de ontsluiting beter verloopt.

 

  DSC_7113-goede.jpg      zwartwit_4.jpg

 

Kennis, tips and tools

Ik kan met ondersteunende technieken, je helpen meer te ontspannen,  je helpen met je ademhaling en verschillende soorten massage toepassen. Ook kan ik houdingen voorstellen die op dat moment je bevalling bevorderen. Ik maak ook gebruik van Spinning Babies technieken die de ligging van de baby gunstig kunnen beiinvloeden. Ik kan gebruik maken van verschillende technieken wanneer je weeën te zwak zijn of de ontsluiting niet genoeg vordert. Naast de ondersteuning die ik je geef, heb ik mijn kennis en vele “tips and tools” altijd bij me om de bevalling zo optimaal mogelijk te laten verlopen. Natuurlijk kan ik ook een kopje thee of koffie zetten, professionele foto’s maken en de rust en ruimte bewaren. Ik kan ook gewoon op de achtergrond aanwezig zijn als dat is wat je op dat moment nodig hebt. Mijn ondersteuning verloopt helemaal naar jullie eigen wens zoals we dat vooraf besproken hebben. Daarnaast heb ik altijd een TENS, een geboorte- en peanutbal en een bevalbad bij me waar je zonder extra kosten gebruik van kan maken.

Een doula zweverig?

Veel mensen hebben het idee dat er iets “zweverigs” is aan een doula. Dat is zeker niet waar, bevallen is vooral een sterk lichamelijke en praktische bezigheid. Pas nadat je kindje geboren is en in de periode daarna, ervaar je wat een enorme verandering je hebt doorgemaakt. Gevoelens en emoties hebben wel een grote invloed op dit lichamelijke proces. Bevallen is een dans tussen lichaam en geest, het één beïnvloed het ander. Dat maakt het voortraject ook zo belangrijk omdat daar vertrouwen ontstaat en er tijd en aandacht is voor alle dingen die je bezig houden.